Vitruvi


Rijselsestraat 33 8500 Kortrijk
056 44 45 54 Klik om te bellen

Connect
Respect
Create

Over Vitruvi

Vitruvi werd in 2017 opgericht door Jonas Van Poucke & Pieter Theys, met als doel om aantrekkelijke plaatsen te realiseren om te wonen en te werken. Met een gedreven team en diverse stakeholders, waaronder buren, administraties, overheden en ontwerpers, onderscheidt Vitruvi zich door hoogwaardige, functionele en architecturale ontwikkelingen te realiseren, die niet alleen de omgeving versterken maar ook een nieuw leven inblazen.

Waarden:

Kwaliteit is de basis van alles wat Vitruvi bouwt, waarbij het streeft naar de hoogste normen duurzaamheid, tevredenheid en vertrouwen bij klanten. Functionaliteit staat centraal in het ontwerp van elk project, met doordachte en praktische ontwerpen die voldoen aan gebruikersbehoeften. Architectuur verrijkt en inspireert de omgeving, waarbij projecten esthetisch en functioneel zijn en streven naar harmonie tussen vorm en functie. Respect is de leidraad van onze aanpak. We begrijpen dat vastgoedontwikkeling niet alleen draait om het bouwen van projecten, maar ook om het respecteren van de gemeenschappen waarin we opereren en het waarborgen van een positieve impact op het milieu.

Duurzaamheid:

In een wereld waarin milieubewustzijn en de zoektocht naar duurzame oplossingen steeds belangrijker worden, is het begrip duurzaamheid veel meer dan alleen het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Het gaat om het vinden van een harmonieuze balans tussen ecologie, economie en tijdloosheid.

Een duurzaam gebouw overstijgt de oppervlakkige eisen van isolatienormen en hernieuwbare energiebronnen. Ecologie vormt het fundament van duurzaamheid. Het gaat niet enkel om het integreren van zonnepanelen en warmtepompen, maar ook om het begrijpen van de lokale ecosystemen en het minimaliseren van schadelijke impact.

Economische duurzaamheid omvat de levenscyclusanalyse en het vermogen van een gebouw om op lange termijn waarde te behouden. Dit vereist zorgvuldige selectie van materialen, bij voorkeur gerecyclede en recycleerbare, om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Duurzame gebouwen moeten efficiënt gebruik maken van materialen en energiebronnen, wat leidt tot lagere operationele kosten en een langere levensduur. Een gebouw dat zowel financieel als ecologisch veerkrachtig is, illustreert de ware geest van duurzaamheid.

Tijdloosheid is cruciaal in duurzame architectuur. Een duurzaam gebouw moet zowel esthetisch als functioneel relevant blijven, ongeacht modetrends, en inspelen op zowel huidige als toekomstige behoeften. Dit vereist diepgaand inzicht in de cultuur, geschiedenis en evolutie van de omgeving.

Doordacht en functioneel ontwikkelen en bouwen zijn de ruggengraat. Het vergt een holistische benadering waarbij architecten, ingenieurs en ontwerpers nauw samenwerken om gebouwen te creëren die niet alleen aan de huidige behoeften voldoen, maar ook veerkrachtig zijn tegenover veranderende omstandigheden. Flexibele indelingen, efficiënt ruimtegebruik en geïntegreerde technologieën dragen bij aan de bruikbaarheid en duurzaamheid van het gebouw.

Vitruvi realiseert inspirerende plaatsen om te wonen en werken

Foto's

Zandwegemolen - Brugge
De Spitter - Kortrijk
De Gouden Lanteern - Kortrijk
Houtsaeger - De Panne

Vitruvi in het kort

Referentieprojecten op website

Ja

Ontwikkeling van

Appartementen
Bedrijventerreinen
Commercieel vastgoed
Kantoren
Multifunctionele gebieden
Retail
Studentenkamers
Woningen
Woonwijken

Onze locatie

Logo Vitruvi

Vitruvi

Vitruvi


Rijselsestraat 33 8500 Kortrijk
056 44 45 54 Klik om te bellen