Voordelen van bouwen met steelframe

Voordelen van staalskeletbouw

SNEL

Steelframebouw is snel: bouwen duurt niet langer maanden, maar eerder weken. In amper twee tot drie weken kan een aannemer een volledige wind- en waterdichte constructie realiseren. Hierdoor zullen eigenaars of ondernemers hun woning of kantoor sneller in gebruik kunnen nemen, terwijl investeerders hun belegging sneller zullen zien renderen.

LICHT

Steelframebouw is licht: bij steelframebouw gaat het om alle duidelijkheid niet om het bouwen met zware poutrelles. Integendeel: het gewicht van de nochtans stalen componenten bedraagt 80% van een vergelijkbaar houten element. De voordelen situeren zich op vlak van voorzieningen voor de plaatsing, maar zeker ook op logistiek vlak.

EENVOUDIG

Steelframebouw is eenvoudig: het installatiegemak voor aannemers en hun personeel is ongezien, maar buitengewoon. Gelabelde constructiedelen worden als bouwpakket geleverd en kunnen vervolgens eenvoudigweg in elkaar worden gezet.

VOORDELIGER

Steelframebouw behoeft geen speciale machines, kranen of andere extra investeringen voor de plaatsing: Wie met prefabwanden werkt – ook al gaat het bv. maar om een muurtje van een meter breed -, heeft al een speciale kraan nodig om deze op hun plek te krijgen. Een behoorlijke investering ten eerste, maar ook de beschikbaarheid van deze machines kan (zeker wie meerdere projecten tegelijk moet tackelen) niet altijd gegarandeerd worden. Geen punt bij steelframebouw, waar de constructiedelen op een transportbok op locatie worden geleverd. Het lage gewicht maakt dat dit bouwpakket ook steeds makkelijk te hanteren valt met 2 personen, wat bij poutrelles allerminst het geval is.

STERK

Steelframebouw is sterk: de draagkracht van steelframe is minstens evenwaardig aan die van alternatieve bouwwijzes. Van alle bouwmaterialen heeft staal de sterkste verhouding stevigheid/gewicht!

GEEN DROOGTIJD

Steelframebouw kent geen droogtijd: de vooropgestelde tijd kan bij de opeenvolging van klussen beter worden voorspeld, gezien er geen rekening hoeft te worden gehouden met wisselende omstandigheden naar temperatuur en humiditeit.

MAATVAST

Steelframebouw is maatvast: met dit bouwprocédé zijn wachttijden voor het opmeten van ramen en deuren voorgoed verleden tijd. Hierdoor wint iedereen: de architect kan de duurtijd beter inschatten, aannemers zullen zich niet met meetfouten geconfronteerd zien en de eigenaar zal het gebouw of de ruimte sneller kunnen in gebruik nemen.

EEN GROENE KEUZE

Door sneller te kunnen bouwen wordt er tijdens het volledige proces minder energie verbruikt dan traditioneel bouwen. Het frame wordt volledig samengesteld uit gerecycleerd staal, en is opnieuw 100% recycleerbaar. Tijdens de productie en montage is er minder afval, en ook het transport van het materiaal ligt aanzienlijk lager.

Op September 6, 2021